Behandeling - opvang - ondersteuning - Lentekind - Middelburg

Orthopedagogisch dagcentrum voor beweging en ontwikkeling Lentekind

Lentekind is er voor elk kind en jongvolwassene met een ontwikkelingsachterstand, een (ernstig meervoudige) beperking met of zonder autisme, NAH of andere hersenafwijkingen; én voor hun gezin. We bieden onze zorgverlening in ons eigen dagbehandelingscentrum, ambulant, thuis, op school of daar waar nodig.

Dé plek in Zeeland voor kinderen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand en/of autisme. Bij Lentekind ligt de focus op wat jouw kind wél kan. 

Als jouw kind een achterstand in de ontwikkeling heeft, een beperking met of zonder autisme, niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een andere hersenafwijking, is het vaak zoeken naar wat de mogelijkheden zijn. Bij Lentekind vind je alles onder één dak. In ons dagbehandelingscentrum stimuleren we de ontwikkeling op allerlei manieren, met voor elk kind een eigen dagprogramma en doelen. Daarbuiten kunnen we jouw kind en je gezin thuis begeleiden, ambulant, op school of daar waar nodig is.

DOELGROEPEN 

Lentekind biedt dagbehandeling aan kinderen van 1 tot 23 jaar met: 

  • (het vermoeden van) een ontwikkelingsachterstand, 
  • (het vermoeden van) een verstandelijke beperking (middel of zwaar), 
  • een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand in combinatie met (het vermoeden van) een autisme spectrum stoornis (ASS), 
  • een ernstige meervoudige beperking (EMB). 
  • Bij kinderen met bijvoorbeeld niet aangeboren hersenletsel (NAH), een stofwisselingsziekte of een andere aandoening waarbij de verstandelijke vermogens zijn aangetast, kijkt Lentekind samen met de ouders of dit in het zorgaanbod van Lentekind past.

Daarnaast biedt Lentekind dagbesteding aan jongeren en jongvolwassenen van 15 tot ongeveer 35 jaar met een lichte verstandelijke beperking. 
GROEIEN EN BLOEIEN BIJ LENTEKIND  

Lentekind verwijst naar het seizoen waarin groei en bloei centraal staat. Wij denken dat élk kind en jongvolwassene zich kan ontwikkelen, ongeacht de mate van beperking, door beweging, beleving, muziek, digitale innovatie, spel en plezier. Lentekind biedt daarvoor een warme, vertrouwde omgeving met kleinschalige groepen waar je kind zich snel thuis voelt.

Bel voor meer informatie naar +31(0)6 26 98 55 30

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.