Informatie - Expertisecentrum EMB - 's Heeren Loo - Amersfoort

De beperkingen van kinderen en volwassenen met EMB zijn ingrijpend en opvallend. Vaak gaat het om ernstige verstandelijke, motorische en zintuiglijke beperkingen. Niet zo verwonderlijk dus dat vooral die beperkingen in het oog springen en dat de mogelijkheden van mensen met EMB vaak onderbelicht blijven. Terwijl zij, net als ieder ander, recht hebben op een optimale ontwikkeling.

Mensen met EMB zijn de hele dag, op alle terreinen van het dagelijkse leven, afhankelijk van anderen. Zij kunnen niet zelfstandig de wereld ontdekken en ervaringen opdoen. Hun familie en hun zorgprofessionals moeten die wereld naar hen toe brengen. Hem begrijpelijk en veilig maken, maar ook spannend en uitdagend. Dat is niet eenvoudig en daarvoor is veel (wetenschappelijke) kennis nodig die weer vertaald moet worden naar de praktijk.

Wat doet het Expertisecentrum EMB:

Het expertisecentrum EMB verzamelt, onderzoekt en verspreidt kennis en expertise over de ondersteuning aan mensen met EMB. Bij het expertisecentrum EMB maken zij die kennis toegankelijk voor iedereen die daarin geïnteresseerd is zodat alles onder één dak te vinden is. Het expertisecentrum EMB is een samenwerking tussen 's Heeren Loo en de Rijksuniversiteit Groningen. Zij werken nauw samen met andere organisaties die expertise hebben op het gebied van EMB. 

Wat kun je bij het Expertisecentrum EMB vinden?

Ben je op zoek naar nieuwe inzichten, toepasbare kennis of praktijkgerichte trainingen? Dan ben je bij het Expertisecentrum EMB aan het goede adres. Zij vertalen de resultaten van wetenschappelijke kennis en maken ze geschikt voor toepassing in de praktijk. Dat doen zij door te onderzoeken welke methodes of welke aanpakken het beste werken. Zij verzorgen trainingen voor professionals die kinderen of volwassenen met EMB ondersteunen of begeleiden. Maar ook ouders kunnen bij hier terecht, bijvoorbeeld met vragen over methoden en ondersteuningsmogelijkheden.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.