(Kinder-)Dagverblijf - (K)DC Omega - Amsterdam IJburg

(Kinder)dagverblijf Omega biedt dagbehandeling en dagopvang aan kinderen en volwassenen met (zeer) ernstig verstandelijke en meervoudige beperkingen.

Omega biedt haar kinderen en volwassenen specifieke therapieën en daarvoor heeft Omega verschillende specialisten in huis.

Omega is gehuisvest op twee locaties op IJburg (Amsterdam Oost). Het pand heeft veel specifieke voorzieningen.

Omega werkt samen met diverse andere zorginstellingen, ziekenhuizen en revalidatiecentra.

Bij Omega kijken ze met een orthopedagogische blik naar ieders ontwikkelingsmogelijkheden. Er wordt op een transdisciplinaire manier samengewerkt. Voor ieder kind wordt een opvoedingsplan gemaakt en voor iedere volwassenen maakt Omega een ondersteuningsplan (volgens de methode-Vlaskamp). Binnen zo’n plan werken alle disciplines systematisch en continu aan de sociale, emotionele, fysieke en verstandelijke ontwikkeling van de kinderen en volwassenen. We streven ernaar om op de vijf LACCS-gebieden hen zo goed mogelijk te laten functioneren. Centraal staat een ‘goed leven’ voor mensen met een (zeer) ernstig verstandelijke en meervoudige beperking.

Ook bieden zij vroegbehandeling aan: De vroegbehandeling biedt een intensieve observatie en behandeling aan jonge kinderen in de leeftijd van 0-5 jaar met een complexe ontwikkelingsachterstand op meerdere gebieden: beperkingen op motorisch, lichamelijk, zintuiglijk en/of verstandelijk gebied. 

Samenwerking met De Marius Meijboom

Samen met Cordaan en Ons Tweede Thuis hebben we een woon-logeerhuis voor mensen met (zeer) ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen kunnen realiseren. Dit huis staat in De Marius Meijboomstraat 109-111, op loopafstand van het gebouw van Omega. Omega verzorgt de dagbehandeling van bijna alle bewoners. De woonzorg in dit gebouw wordt verzorgd door Cordaan en Ons Tweede Thuis.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.