Kinderdagcentrum - KDC Moskousingel - Middin - Den Haag

In de wijk Wateringseveld ligt kinderdagcentrum Moskousingel. Het kinderdagcentrum biedt plaats aan zes groepen kinderen in de leeftijd van vijf tot twaalf jaar. De ondersteuning is gericht op persoonlijke ontwikkeling van de kinderen.

De begeleiders bieden een gestructureerd dagprogramma waarbij ontspanning en inspanning afgewisseld worden. De begeleiders hebben goed contact met ouders om vervolgstappen met elkaar te bespreken. Deskundige medewerkers van het expertisecentrum ondersteunen hen daarbij.

Luisteren naar de wensen van ouders en kind
Het dagprogramma op de Moskousingel is gericht op de ontwikkeling van het kind. Daarbij staat voorop wat de mogelijkheden zijn. Samen met de ouders zoeken naar een goede balans van inspanning en ontspanning. Met als doel vaardigheden te vergroten en te ontwikkelen binnen de mogelijkheden van ieder kind. Door te luisteren naar de wensen van de ouders, hier in mee te denken en te kijken naar het kind, werkt het team doelgericht aan de ontwikkeling van het kind. Op het kinderdagcentrum zijn een fysiotherapeut, logopedist, gedragsdeskundige, ergotherapeut, arts en een bewegingsmedewerker aanwezig.

Er zijn zes groepen met zes kinderen in de leeftijd tot van vijf tot twaalf jaar. Er is een gymzaal, een snoezelruimte en een zwembad. Zij kijken in welke groep het kind het beste past en welke het meest stimulerend is voor de ontwikkeling. Waarbij de aanpak gericht is op duidelijkheid en een consequente aanpak. Ze bieden een veilige en voorspelbare omgeving zodat het kind zich optimaal kan ontplooien en ontwikkelen. Dit door stimuleren van spel, contact maken, communicatie en het hebben van plezier. In de totale communicatie wordt ter ondersteuning gebruik gemaakt van planborden met picto’s, audio en gebaren.

Telefoonnummer van de locatie: 070 336 47 77.

Afbeelding gebouw Moskousingel

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.