MEE cliëntondersteuning

Heb je een beperking of chronische ziekte? Of ken je iemand die dit heeft? Dan kan het regelen van het dagelijkse leven lastig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het regelen van een woonplek, zorg, geldzaken, opvoeding, dagbesteding, vervoer, werk en onderwijs. Je hoeft dit niet alleen te doen. Je kan hiervoor terecht bij een cliëntondersteuner van MEE.

Wat is cliëntondersteuning?
Een cliëntondersteuner helpt je bij het regelen van zorg en ondersteuning. Hij of zij weet welke voorzieningen er bij jou in de buurt zijn, en kent de wetten en regelen om mensen met een beperking te helpen. Samen met jou kijkt de cliëntondersteuner wat je nodig hebt en geeft je informatie en advies. Zodat je daarna op eigen kracht weer verder kunt.  

Voor wie is cliëntondersteuning bedoeld?
Iedereen mag gebruik maken van cliëntondersteuning. Ook als je zelf geen beperking hebt, maar iemand uit jouw omgeving met een beperking verzorgt. Een cliëntondersteuner kan je dan advies geven. Bijvoorbeeld over hoe je de zorg goed regelt zonder dat je zelf overbelast raakt. 

Gratis en onafhankelijk
Een cliëntondersteuner van MEE is onafhankelijk. Hij of zij stelt jouw situatie voorop en kijkt niet naar de belangen van organisaties, zoals gemeentes of zorgaanbieders. Voor hulp van een cliëntondersteuner betaal je niets en heb je geen verwijzing of indicatie nodig. Neem contact op met een MEE in jouw buurt voor meer informatie. 
Kijk op  mee.nl/locator of bel 0900 – 999 88 88 (hou je postcode bij de hand). 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.