Podcast - Weggestopt

Weggestopt

Elise van der Velde maakte een podcastserie over de zoektocht naar een fijne woonplek voor haar meervoudig beperkte zoon Ties

Wat ga je horen?

In zes afleveringen neem ik je mee achter onze voordeur, waar wij zorgen voor onze 19-jarige lichamelijk en verstandelijk gehandicapte zoon Ties. Ties woont nog thuis maar de zorg wordt steeds zwaarder. Hij kan niet zitten, niet lopen en nauwelijks praten. Hij is ook niet zindelijk, ziet niet goed en is voor alles van onze hulp afhankelijk. We houden het vol, zijn dol op hem  – en zijn jongere broer en zus net zo goed. Maar het wordt tijd dat hij uit huis gaat. Hij wil dat zelf trouwens ook.

Wachtlijsten, afwijzingen en misbruik

In de podcastserie spreek ik andere ouders, bezoek ik tehuizen en ga ik de confrontatie aan met mijn grootste angst: misbruik. De zoektocht valt tegen, door wachtlijsten en afwijzingen. En de tijd tikt door. Door de podcast heen kronkelt het levensverhaal van Ties. Van de spoedkeizersnee tot de verpletterende diagnose een jaar later. Van het idyllische dijkhuisje tot het rolstoelvriendelijke nieuwbouwhuis. Als luisteraar volg je de weg naar acceptatie van een leven dat niet perfect is, door een kind dat afwijkt van de norm.Weggestopt gaat over loslaten, meebewegen en de struggle met het perfecte plaatje.

Zware kost? Nee hoor.

De toon blijft altijd luchtig. En Ties zorgt zelf ook voor de nodige hilariteit. Dus je van mijn blogs houdt, ga je ook genieten van de podcast. Veel luisterplezier!

Elise

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.