Vrije tijd - CliniClowns

CliniClowns zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft.

Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

Eén teen over de drempel

Met de neus op komen ze als CliniClowns op bezoek. Voorzichtig zetten ze eerst één teen over de drempel… Elk kind, ieder persoon met een beperking, elke afdeling en elk moment is namelijk weer anders. 

Met creativiteit, improvisatiespel en humor zorgen de CliniClowns dat kinderen en mensen met een beperking zich emotioneel sterker voelen. Ze zijn bijvoorbeeld op de prikpoli om stress en angst weg te nemen. Of ze spelen met iemand om samen vast te oefenen voor een spannende operatie. Ze spelen bij mensen met dementie of een beperking om eenzame gevoelens weg te nemen. Of ze werken samen met artsen op de downpoli, waar ze spelen met kinderen om te zorgen dat de arts meer ruimte heeft voor zijn werk. En natuurlijk zijn CliniClowns er ook soms om uit een saaie situatie te ontsnappen en de fantasiewereld in te duiken. Voor wie of waar ze ook spelen; door écht contact te maken, zorgen ze dat iemand zich weer even zichzelf voelt, in plaats van patiënt.

Een beetje verbeelding doet wonderen; CliniClowns laten zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie lachen, ontspannen en zetten ze in hun kracht. En dat gebeurt overal in Nederland, ook bij jou in de buurt!

Ruim 70 clowns bezoeken ruim 100 ziekenhuizen en instellingen door heel Nederland. Daarnaast spelen zij met de voorstelling 'Speel je mee?' voor zeer moeilijk lerende kinderen op allerlei scholen. En ken je het Klein Zintuigen Orkest al? Een muzikale belevenis voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. 

Daarnaast brengen zieke en gehandicapte kinderen met hun gezin wekelijks een bezoekje aan het CliniClowns College. Met de speciale CliniClowns App kunnen kinderen kunnen waar ze ook zijn, thuis of onderweg, via webcam contact hebben met de clowns.

Social media & Whatsapp
Stel gerust je vragen via de social media kanalen van Cliniclowns op FacebookInstagramLinkedInTwitter.
Ook kun je de Cliniclowns gemakkelijk je vragen stellen via Whatsapp op het nummer 06-46091264.  (Reactie op werkdagen van 09:00-22:00 en weekend van 10:00-18:00).

Bellen kan ook, ze staan je graag tijdens kantooruren te woord op telefoonnummer 033 - 330 29 88.

Afbeelding van een vliegende clown met een gele bloes, rode bretels, rode neus en zwarte pet die over de kaart van Nederland vliegt

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.