Vrije tijd - EMB Speelbox - Het gehandicapte kind

EMB Speelbox:

Wat doe je als je kind thuis zit, continu zorg en aandacht nodig heeft en geen speelgoed heeft om mee te spelen? Het overkomt veel ouders van kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB), tot groot verdriet van kinderen en ouders. De EMB Speelbox biedt uitkomst.

Veel kinderen met EMB hebben thuis geen geschikt speelgoed. Op dagcentra of scholen zijn speciale educatieve spellen en materialen aanwezig, maar voor veel ouders zijn die te duur. Met gewoon speelgoed kunnen deze kinderen vaak niet spelen, bijvoorbeeld omdat het te ingewikkeld voor ze is of gevaarlijk. En ouders weten soms niet welke andere mogelijkheden er zijn om met een kind met EMB samen te spelen.

Aangepast speelmateriaal voor kinderen met EMB

De EMB Speelbox bevat aangepaste speelmaterialen voor kinderen met EMB. Een deel van de materialen is technologisch, zoals een robotje dat beweegt als je geluid maakt, of een speelgoeddier dat je napraat. Maar er zijn ook eenvoudige huis-tuin-en-keukenmaterialen zoals knetterzeep, die een aparte sensatie geeft als je hem aanraakt. Tot slot zitten er in de box tips voor activiteiten die je met de materialen kunt doen.

Initiatief van Ik ga EMB!

De EMB Speelbox is een initiatief van Ik ga EMB, mogelijk gemaakt door de donateurs van het Gehandicapte Kind. Ouders kunnen een box drie weken kosteloos lenen en speelgoed uitproberen. Daarna moet een deel van de materialen retour; een ander deel mogen ze houden. Eventueel kunnen ze materialen uit de box aanschaffen.

Veel speelplezier!

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.