Vrije tijd - Muziek - De Jostiband - Zwammerdam

De Jostiband: 
Elke woensdagavond is de grote, vrolijke repetitie van de Jostiband. Ruim 120 muzikanten spelen samen in Zwammerdam. Plezier staat voorop. Iedereen doet waar hij of zij goed in is.

OPTREDENS: VAN RIEU TOT MAAN
De Jostiband laat zien dat er altijd meer mogelijk is. Een goed voorbeeld: het grote concert in de Ziggo Dome in 2016. Dat was een idee van de orkestleden. Dankzij heel hard werken kwam die droom uit.

Ongeveer 12 keer per jaar treden ze op. Dan gaan er tussen de 35  en 70 orkestleden mee. Soms gaan ze met 1 bus, soms met 2. Overal zitten fans. Ze spelen ook graag met andere artiesten. Bijvoorbeeld met André Rieu, Maan, Guus Meeuwis of Gerard Joling.

KLEURENMUZIEK:
De Jostiband gebruikt een eigen notenschrift: Kleurenmuziek. Je speelt dan niet alleen met gewone noten, maar ook met kleuren. Dat is gemakkelijker. Onze muziekboeken zijn ook populair bij muzieklessen aan bijvoorbeeld kinderen en slechtzienden.

De Jostiband bestaat uit ruim 120 orkestleden. Ze spelen alle intrumenten van sambabal tot keyboard. Orkestleden doen zoveel mogelijk zelf. Denk aan opbouwen en opruimen. Of artikelen verkopen in de pauze van een concert.

De Jostiband heeft een heel enthousiast team. Van begeleiders tot technici en chauffeurs. Vaak hebben zij naast de Jostiband een drukke baan, maar dit doen ze er graag bij: “De Jostiband voelt niet als werk”. Er is een vast team van orkestbegeleiders en een pianist. In de Jostiband zitten ook orkestleden met ernstige, meervoudige beperkingen. Zij hebben soms ook extra begeleiding nodig als we op pad gaan bij concerten.

Het orkest laat zien dat het niet in beperkingen denkt, maar in mogelijkheden. Er komen veel uitnodigingen binnen om ergens te komen spelen, maar om het leuk te houden, is een zwaar concertprogramma geen doel. Plezier staat voorop. En dat merkt het publiek ook tijdens de concerten die de muzikanten met veel passie en liefde geven.

Je kunt concerten bezoeken van de Jostiband, maar je kunt de Band ook via de livestream volgen. Op de website vind je tevens muziekactiviteiten voor LVB, MVB en EMB: meespeelvideo’s en andere tips om aan de slag te gaan met muziek!

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.