Vrije tijd - My Breath My Music

Wat doen we

Wij…

Ondersteunen

Kinderen uit onze doelgroep kunnen een elektronisch instrument in bruikleen krijgen. Dit gebeurt laagdrempelig. Hierbij richten wij ons op Nederland. Wij hebben een kleine hoeveelheid instrumenten op voorraad die wij zelf aanpassen.

Ontwikkelen

Een ander doel is het ontwikkelen en aanpassen van elektronische muziekinstrumenten. Wij verzinnen zelf tal van oplossingen. Wij passen elektronische muziekinstrumenten zo aan dat ze bespeelbaar worden voor onze doelgroep. Met hulp van een wereldwijd netwerk maken wij indien nodig zelf nieuwe instrumenten, zoals de Magic Flute. Wij ontwikkelen ook lesmethodes speciaal gericht op de doelgroep.

Denk hierbij aan de door ons zelf ontwikkelde makkelijk leesbare bladmuziek. Wij onderzoeken ook welke (blad)muziek goed bespeelbaar is voor onze doelgroep. Voor zeer jonge kinderen en deelnemers met een lage cognitie ontwikkelen wij een improvisatiemethode.

Adviseren

Mensen met een handicap kunnen advies krijgen over welk elektronisch instrument zij zouden kunnen bespelen. Onze kennis en onze netwerk kan mensen een eind op weg helpen. Dit advies gebeurt schriftelijk en in sommige gevallen ook via een bezoek aan ons.

Inspireren

Mensen met een handicap kunnen waar ook ter wereld lokaal deelnemen. Deze site is vooral bedoeld als gratis online internet gids. Het laat zien wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. Er staan tal van tips en gebruikers ervaringen. Er is tevens een grote collectie bladmuziek en meespeelmuziek aanwezig. Ter ondersteuning zijn er ook instructie video filmpjes.

Om te laten zien wie wij zijn verzorgen wij workshops en geven wij demonstraties. Dit wordt niet alleen gezien als inspiratie voor de toeschouwers, maar ook voor onze deelnemers. Zij hebben zo een platform waar zij hun verworven muzikale vaardigheden kunnen laten zien aan een breed publiek, zo hebben zij ook de functie om een voorbeeld te kunnen zijn in de maatschappij. Muzikaliteit zit in ons allen en dat laten onze deelnemers zien en horen!

We zijn een non-profit liefdadigheidsorganisatie 

Onze doel is om mensen met zeer ernstige lichamelijke beperkingen de kans te geven om muziek te maken. Dit doen we door onze aangepaste elektronische instrumenten aan te bieden, maar ook onze uitvinding: de baanbrekende Magic Flute. De Magic Flute kan elk instrument in het orkest nabootsen.

Muziek is voor velen belangrijk. Een muziekinstrument bespelen is heel vermakelijk, dit ook samen doen met anderen doet nieuwe deuren openen. Maar wat als je, door een beperking, dit niet kunt? Ben je dan verdoemd om alleen maar naar anderen te luisteren muziek maken? Nee, zeker niet!

Gelukkig is onze non-profit organisatie “My Breath My Music” er. De stichting heeft zich toegewijd om dit voor mensen met ernstige lichamelijke beperkingen mogelijk te maken. Naast het geluk dat het bespelen van een instrument brengt, is het ook een goede manier om ademhalingsoefeningen te doen. Vooral voor mensen met een spierziekte.

Overgrote deel van onze deelnemers in Nederland hebben een spierziekte. Het is een erg slopende ziekte, dat naast andere spieren, ook de longen beschadigt. Hier is regelmatige ademhalingstherapie belangrijk tegen. Normaal zijn de oefeningen die hier worden gegeven erg saai, maar door bijvoorbeeld de Magic Flute te gebruiken verandert dit. De kinderen kunnen het zo naar hun zin hebben tijdens het maken van muziek, dat ze vergeten dat ze bezig zijn met een oefening. Wij helpen ook patiënten met rugletsel, die vergelijkbare problemen hebben met hun longen en andere spieren. De Magic Flute is een geweldig muziekinstrument en medisch apparaat!

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.