Wonen - Aquarius - Middin - Rotterdam

 

Middin-Orion Antroposofische locatie Aquarius:
hier ligt de nadruk op begeleiden vanuit gelijkwaardigheid en het daarbinnen kunnen maken van eigen keuzes, hoe klein deze soms ook kunnen zijn. Daarnaast wil Aquarius een sfeerimpressie van huiselijkheid, ontmoeting van mens tot mens, gemeenschapszin en omhulling vanuit positieve bekrachtiging uitademen, ten goede komend aan alle vertegenwoordigde doelgroepen binnen het huis. Het veilig behouden en positief bekrachtigen van een zo groot mogelijke zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de bewoners vormt hierin een van de speerpunten. Daarnaast streven de begeleiders van Aquarius naar een scherp oog voor de medische conditie van eenieder.

Doelgroep:
Bij Aquarius wonen momenteel dertien volwassenen met een licht- tot ernstige verstandelijke beperking en daarbij een zeer uiteenlopende en meervoudige zorgvraag. Samengevat wordt er binnen Aquarius –geheel in lijn met de Antroposofische visie op zorg voor mensen met een verstandelijke beperking- zorg en begeleiding geboden aan volwassenen. De heterogene groep samenstelling heeft als meerwaarde dat eenieder vanuit zijn of haar kwaliteiten de ander in zijn of haar beperkingen kan aanvullen en op eigen wijze ondersteunen, waardoor er met behulp van de begeleiders een klimaat kan ontstaan waarin ieder onvoorwaardelijk zichzelf mag zijn.    

Leefklimaat:
Vanuit een dag- week- en jaarstructuur wordt er binnen Aquarius zowel een groepsprogramma als een individueel programma aangeboden. Er is een duidelijk dagritme, waarin momenten van samenzijn en activiteiten zijn vastgelegd, afgewisseld met momenten van rust en ‘persoonlijke ruimte’. Overdag is er altijd een begeleider aanwezig , op de piekmomenten (ochtend/eind middag en avond )zijn er drie begeleiders aanwezig om dit huisritme en daarin de veiligheid en (medische) zorg voor alle bewoners te kunnen waarborgen. Ook stagiaires werken en leren mee op Aquarius en zijn een waardevolle helpende hand in het aanbod van o.a. 1 op 1 activiteiten en ADL momenten. In de nacht is er een wakende wacht.    

Begeleidingsstijl en methodiek:
Naast de uitgangspunten van de Sociaaltherapie wordt de begeleidingsstijl binnen Aquarius -voor een aantal bewoners- ook vormgegeven vanuit de doorstapmethodiek van Heijkoop. Video Interactie Begeleiding biedt hierbij vaak een helpende hand.

De locatie is bereikbaar op telefoonnummer: 010 - 26 99 888.

Afbeelding lavendel in een tuin

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.