Wonen - Dagbesteding - Winterheide 2-4-6 - Dichterbij - Gennep

Aan de Winterheide in Gennep heeft Dichterbij op de huisnummers 2, 4 en 6 groepswoningen voor mannen en vrouwen van 18 jaar tot 65+ met een ernstige verstandelijke beperking en lichamelijke beperkingen en/of moeilijk verstaanbaar gedrag.

Hoe ziet je huis eruit?

Winterheide is een heel mooie plek om te wonen. Het bos is om de hoek en het centrum is ook vlakbij. Je woont samen met vier huisgenoten. Jullie hebben allemaal een eigen slaapkamer. Maar de meeste tijd breng je door in de huiskamer. Je kunt daar rustig in je eentje genieten of in een klein groepje iets samen doen. Je begeleiders zijn altijd vlak in de buurt.

Hoe ziet je dag eruit?

Je begeleiders zorgen voor structuur en voor afwisseling tussen inspanning en ontspanning. De ene keer een belevingsgerichte activiteit, de andere keer iets activerends. Wil je wat voorbeelden? Wat denk je van een ritje op de duo-fiets, lekker naar het bos? Of een beweegactiviteit op bed. Liever een bezoekje aan de kinderboerderij? Kan! Of genieten van een verwenmomentje, bijvoorbeeld een gezichtsmassage of nagels lakken. Ook fijn: rustgevend schommelen op het bankje in de tuin. Misschien even op de trilmatras, om een lastig moment makkelijker te maken. Of toch maar naar het zwembad, lekker het water in? Ga maar mee!

Wat doet de begeleiding voor jou?

Jij bent meer dan je moeilijk verstaanbare gedrag. En ook meer dan de complexe zorg die je nodig hebt. Jij bent jij! De begeleiding weet dat heel goed, want ze zijn heel goed in ‘klein kijken’. Ook als je niet (goed) kunt praten, ontdekken ze waarom je niet lekker in je vel zit of wat je graag wilt. Ze zien hoe moe je wordt van de verzorging. Maar weten ook dat je na wat rust graag weer actief bent. Je begeleiders zien ook hoeveel plezier jij bijvoorbeeld haalt uit foto’s kijken of iPad-contact met je familie. Dan zoeken ze naar een (e-health) oplossing om jou dat zelf te laten doen. Je familie is heel belangrijk voor jou, maar ook voor de begeleiders. Samen maken we het verschil!

 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.