Wonen - De Kwikstaart 1-3 - 's Heeren Loo - Bedum

De Kwikstaart In Bedum is een fijne woonplek voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen (EMB). Je woont hier in een rustige, sfeervolle en huiselijke omgeving. De begeleiders hebben kennis van EMB. Zij kunnen jouw gedrag dus goed verstaan en zijn erop gericht activiteiten met jou te ondernemen waar je van kunt leren, waar je van kunt genieten en waarbinnen jij je eigen stem kunt laten horen.

De Kwikstaart 1-3 is een woning voor mensen met een intensieve zorgvraag en wisselende begeleidingsvragen. Er kunnen 10 cliënten wonen. De woning is geschikt voor cliënten in een rolstoel.

De begeleiders bij de Kwikstaart weten veel over eventuele psychiatrische problematiek, zoals autisme, en zelfverwondend gedrag. De woning is heel geschikt voor cliënten die rust en regelmaat nodig hebben en die het leuk vinden om mee te helpen bij huishoudelijke activiteiten.

In de mooie gerenoveerde woning heb je een eigen zit/slaapkamer. Sommige kamers hebben een eigen badkamer. Ook kun je heerlijk ontspannen in de grote gezamenlijke zorgbadkamer. Je kunt er snoezelen en genieten van kleuren en geluiden. De bewoners ontmoeten elkaar in de woonkamer. Daar eten, drinken en werken jullie. Ook kun je andere activiteiten doen, zoals sjoelen, volksdansen, naar het koor of de kerk gaan.

’s Morgens helpen ze je eerst met opstaan, wassen en aankleden, daarna ontbijt je samen met je huisgenoten in de huiskamer. Dan mag je even bijkomen en drinken jullie nog koffie. Na de koffie beginnen ze met de dagbesteding op de Kwikstaart. Ze zorgen voor een zinvolle daginvulling met een goede balans tussen activering, stimulering en rust. 

Meestal staat een gezamenlijke activiteit op het programma, zoals knutselen, bakken, soep maken, lekker bewegen, zoals wandelen of zwemmen, of muziek maken. Of je doet zelf een activiteit met een begeleider, zoals genieten van geluiden, muziek en geuren tijdens het snoezelen. Sommige bewoners helpen bij het huishouden. 

De medebewoners zijn tussen de 44 en 75 jaar oud. Zij hebben een ernstige verstandelijke beperking en vaak ook lichamelijke beperkingen, zoals slecht zien, epilepsie, eet- en slikproblemen en gezondheidsproblemen. Autisme en zelfverwondend gedrag komt ook voor.

Op een kleine afstand lopen is er een dierenweide/kinderboerderij. Het centrum van Bedum ligt ook op loopafstand. Daar zijn winkels en andere voorzieningen. 

Locatie de Kwikstaart 1-3

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.