Wonen en dagbesteding - Activiteitencentrum Kijkduin - Middin - Den Haag

Het Activiteitencentrum Kijkduin: 
Vlakbij de duinen en de boulevard van Kijkduin ligt Binnenklingen. Op dit terrein wonen en werken mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Het activiteitencentrum (AC) Kijkduin biedt ongeveer 125 mensen met een matige tot ernstige verstandelijke (meervoudige) beperking een zinvolle dagbesteding. AC Kijkduin heeft een divers aanbod van werkzaamheden en activiteiten op het terrein en in de omgeving. Er is voor elke deelnemer werk dat aansluit bij zijn interesses en mogelijkheden. Iedereen kan meedoen.

Cliënten van het AC Kijkduin kunnen in meerdere groepen activiteiten doen. Voor cliënten die moeite hebben met de overgang van wonen naar werk kan gekozen worden voor een integrale aanpak. De begeleider van de woning gaat dan mee naar het activiteitencentrum om daar de begeleiding voort te zetten.

Buiten werken

Op het terrein van de Binnenklingen staat kinderboerderij ‘De Ark’. Cliënten verzorgen en voederen de dieren en houden de boerderij, de dierweide en de stallen en hokken schoon. De tuingroep zorgt voor de groenvoorziening op het terrein van Binnenklingen. Ze verwijderen zwerfafval, wieden het onkruid en snoeien bomen en planten.

Huishoudelijke dienst en conciërgegroep

Cliënten zorgen voor een deel van de schoonmaak van het activiteitencentrum en van een aantal woonlocaties. Zij verzorgen koffie, thee en lunches voor de vergaderruimtes. Ook kunnen er taarten of ander gebak worden gemaakt. In de winkel worden snacks, broodjes en soep verkocht. De conciërgegroep zorgt voor de bezorging van pakketten en de begeleiding van bezoekers.

Creativiteit en beleving

Verschillende activiteiten prikkelen de zintuigen van cliënten. Zo worden zij uitgedaagd en gestimuleerd om te bewegen en interactie aan te gaan met de omgeving. Voorbeelden van activiteiten zijn muziek maken, zwemmen, bewegen, koken of spelen met de tovertafel. De mogelijkheden van de cliënt bepalen de mate van actief meedoen of meebeleven.

Activiteiten zijn arbeidsmatig of gericht op creativiteit, beweging en beleving

Activiteiten buiten het terrein

Het nabijgelegen strand, Westduinpark en park Ockenburgh, maken Activiteitencentrum Kijkduin een fijne werkplek. 

De locatie is bereikbaar op telefoonnummer: 070 447 05 43.

Afbeelding gebouw en tuin AC Kijkduin

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.