Wonen - Het Westerhonk - 's Heeren Loo - Monster

Het Westerhonk/Schelpendaal 1-7:
Het Westerhonk is een bijzondere plek waar mensen met en zonder beperking samen wonen, werken, leren en recreëren. Kom langs in Monster (gemeente Westland) en ervaar dat geen dag en geen mens hetzelfde is. Het is fijn wonen en logeren op Het Westerhonk. In een prachtige, groene, geborgen omgeving, met alle zorg dichtbij. Vlakbij het strand en de duinen. Op woonzorgpark Het Westerhonk, dat ruim 42 hectare groot is, wonen mensen met een verstandelijke beperking. In verschillende woonlocaties ontvangen zij passende zorg en ondersteuning. Daarbij wordt er onderzoek, diagnostiek en behandeling geboden vanuit de polikliniek op Het Westerhonk.

Schelpendaal 1-3
Schelpendaal 1 is een woning voor senioren met een matige tot ernstige beperking en/of dementie. Op Schelpendaal 3 wonen jongeren met een ernstig meervoudige beperking. Het accent van de begeleiding ligt op het in stand houden van vaardigheden. Daarnaast begeleiden ze de bewoners bij het ouder worden. Palliatieve zorg is ook mogelijk.

De woningen
De woningen zijn gelijkvloers. Ze hebben een gezamenlijke woonkamer en open keuken. Een aantal bewoners heeft een eigen badkamer en een aantal deelt een badkamer. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk.
De vier woningen zijn gelijkvloers en zijn samen gehuisvest in één gebouw. Er is een centrale hal, maar iedere woning heeft zijn eigen ingang. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer, die helemaal naar eigen wens is ingericht. Ook houden ze rekening met bewoners die graag op hun kamer zijn. Zo hebben sommige bewoners een eigen tv, computer of bureau.
Voor de woning is een terras met een plek om lekker buiten in de zon te zitten.

Schelpendaal 5-7: 
Schelpendaal 5 wonen mensen met een ernstig meervoudige beperking die extra begeleiding krijgen voor gedrag. Op Schelpendaal 7 wonen mensen met een zeer ernstige meervoudige beperking. Zij hebben altijd zorg nodig. De begeleiding helpt de bewoners met de algemene dagelijkse handelingen en nemen die soms over. Ook helpen ze de bewoners met het invullen van het dagelijkse leven. Ze kijken wat zij kunnen en moedigen hen aan om dingen zelf te doen. Vaak zijn het kleine dingen, zoals zelf een beker vasthouden bij het drinken. Verder willen ze voor de bewoners een veilig thuis zijn waar ze zich prettig voelen.

De woningen
Schelpendaal 5-7 zijn ruime aangepaste woningen voor mensen met een ernstige meervoudige beperking. Er zijn plafondliften en ruime (snoezel)badkamers met douchebrancards en douchestoelen. De woningen hebben geen trappen of drempels. Alle deuren zijn extra breed voor bewoners in een rolstoel of bed. Iedereen heeft een eigen slaapkamer en sommige bewoners hebben ook een eigen badkamer. Anderen delen met zijn tweeën een badkamer.

De omgeving
Schelpendaal ligt op woonzorgpark Het Westerhonk van ’s Heeren Loo. Om de woningen heen is het groen en er staan veel bomen. De woningen hebben een ruime tuin. De medische dienst en fysiotherapie zitten in het naastgelegen gebouw.

 

Afbeelding woonlocatie Schelpendaal
Afbeelding interieur Westerhonk

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.