Wonen - HWL De Schaarsberg - Siza - Arnhem

HWL De Schaarsberg is een woonlocatie voor kinderen/jongeren met een ernstig meervoudige beperking.

HWL De Schaarsberg biedt woonruimte aan elf kinderen en/of jongeren met een ernstige meervoudige beperking. De Schaarsberg ligt in een rustige buurt en in een bosrijke omgeving. De woning is ruim opgezet met een grote woonkamer, keuken en ruime slaap- en badkamers. Voor HWL De Schaarsberg ligt een prachtige, gloednieuwe speelplaats waar je heerlijk kan spelen en op avontuur kan gaan met speelmateriaal aangepast aan de doelgroep. Achter de woning bevindt zich een wat kleinere speelplaats, waar je lekker kan genieten van de rust. 

Op een veilige manier jezelf zijn

De Schaarsberg is een 24-uurs woonvoorziening met intensieve begeleiding en verzorging, en met specialistische verpleegkundige zorg. Samen met je ouders of verzorgers stellen ze een individueel begeleidings- en behandelplan op. Daarin staan de zorg en begeleiding die je krijgt en de doelen waaraan gewerkt gaat worden. Op De Schaarsberg krijg je de rust en de ruimte om op een veilige manier jezelf te zijn en jezelf zo goed mogelijk te ontplooien. Daarbij kun je verschillende activiteiten doen, zoals snoezelen, spelen aan de tovertafel, fietsen op de autostep of andere vormen van sensomotorisch spel. Zij ondersteunen de gesproken taal waar dat kan en wanneer het nodig is met gebaren of pictogrammen. 

Het team  

Het team van HWL De Schaarsberg bestaat uit professionele en enthousiaste (regie)begeleiders en verpleegkundigen, gespecialiseerd in werken met kinderen en jongeren met een ernstige meervoudige beperking. Het team werkt o.a. via de LACCS methode. Zij werken samen met andere specialisten van Siza, zoals een AVG-arts, regiebehandelaar, logopedisten, fysiotherapeuten, een diëtiste en ergotherapeuten.

Bij HWL De Schaarsberg heeft ieder kind/jongere zijn of haar eigen regiebegeleider. Die is het eerste aanspreekpunt voor de cliënt en familie (“driehoekskunde”), bijvoorbeeld bij vragen over zorg en begeleiding.  

HWL De Schaarsberg beschikt over een wakende nachtdienst, daarnaast kunnen zij in overleg ook gebruik maken van uitluistersystemen of camera's.

Bel voor meer informatie naar 088 377 91 99.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.