Wonen - Wooninitiatief de Wijde Mantel - De Glind

Wooninitiatief de Wijde Mantel is een woonerf met 6 gezinswoningen in De Glind bij Amersfoort. Huurwoningen die speciaal gebouwd zijn om als compleet gezin samen te (blijven) wonen met een meervoudig beperkte zoon of dochter. Zelfstandigheid en onafhankelijkheid als in een gewone straat. Met de kracht van een wooncollectief vanwege de aangepaste woningen en gemeenschappelijke voorzieningen. 

Wooninitiatief De Wijde Mantel is in 2006 ontwikkeld door de Rudolphstichting, een organisatie die zich ervoor inzet dat elk kind op kan groeien in een gezin. Inmiddels is het Wooninitiatief zelfstandig en ondergebracht in een eigen stichting die financieel toezicht houdt en bijvoorbeeld de verhuur en de toewijzing van de woningen regelt.

Om een woning in Wooninitiatief De Wijde Mantel te kunnen huren, moet de gebruiker (18+) van het zorgappartement een meervoudige handicap hebben waarvoor intensieve zorg noodzakelijk is. Hiervoor moet een indicatie zijn afgegeven door het CIZ.

In Wooninitiatief De Wijde Mantel bepaalt ieder gezin zelf hoe de zorg voor hun kind is georganiseerd. De ouders hebben de regie! De zorg wordt ingekocht via het persoonsgebonden pakket (PGB) of volledig pakket thuis (VPT).

Past wonen in De Wijde Mantel bij jullie gezin, of twijfel je daar juist over? Neem gerust contact met ons op: 0342 45 90 05 of info@dewijdemantel.nl

Je kunt bij de Wijde Mantel ook logeren, kijk hiervoor op: http://www.dewijdemantel.nl/logeren/ 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.