Zorg - Contigo Kindzorghuis- Valkenburg a/d Geul

Uw kind kan naar het Adelante Contigo kinderzorghuis in Valkenburg verwezen worden als de behandeling in het ziekenhuis beëindigd is, maar er nog wel intensieve verpleegkundige zorg nodig is. Dit kan bijvoorbeeld bij 24-uurs monitoring, zuurstof toediening of thuisbeademing, moeilijk instelbare epilepsie, stofwisselingsziekte, (ernstige) hartafwijkingen of bij (ontregelde) diabetes zijn, waarbij een kind permanent verpleegkundig toezicht nodig heeft of zorg in de nabijheid. Deze zorg wordt geleverd bij Contigo medische kindzorg.

24-uurs zorg:
Uw kind kan terecht voor de 24-uurs zorg als er bijvoorbeeld een wachtlijst is voor thuiszorg, omdat thuis nog voorzieningen getroffen moeten worden of omdat u als ouders/verzorgers begeleid moeten worden of er gewoon nog niet aan toe bent om uw kind de specifieke zorg te geven. Adelante Contigo zet de zorg van het ziekenhuis voort in het verpleegkundig kinderzorghuis in Valkenburg a/d Geul.

Palliatieve zorg:
Contigo verpleegkundig kinderzorghuis is één van de acht centra in
Nederland waar een ernstig ziek kind in de moeilijke fase van behandelen tot overlijden samen met zijn of haar gezin de best mogelijke zorg krijgt.
Uw gezin krijgt in het huis een eigen ruimte en alle begeleiding die nodig is om er met elkaar het beste van te maken en afscheid te nemen. Palliatieve zorg is voor Adelante meer dan terminale zorg: het is intensieve zorg aan uw kind en uw gezin.

Het zorgteam:
De zorg binnen Adelante Contigo medische kindzorg is in handen van een team gespecialiseerde (kinder)verpleegkundigen. Zij werken nauw samen met de kinderartsen en specialisten vanuit de ziekenhuizen, maar ook met het revalidatiecentrum en de mytylschool van Adelante in Valkenburg a/d Geul. Ook kan er bij een indicatie therapie (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie) vanuit de eerste lijn worden georganiseerd.

Het verblijf:
Adelante in Valkenburg a/d Geul biedt zorg in een huiselijke omgeving. Uw zoon/dochter verblijft in een kleinschalige (woon)omgeving. In principe heeft elk kind een eigen slaapkamer, soms deelt het een kamer met een leeftijdgenootje. Samen maken de kinderen in het huis gebruik van een gemeenschappelijke woonkamer, een grote keuken en een tuin. Terwijl uw kind de zorg krijgt die het nodig heeft, krijgt u als ouder/verzorger de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. In de tussentijd leert u van gespecialiseerde verpleegkundigen hoe u thuis zelf voor uw kind kunt zorgen.

Tegen een geringe vergoeding kunt u als ouders/verzorgers gebruik maken van de naastgelegen Ronald McDonald Kindervallei. Hier kunt u logeren en tevens kunt u hier verblijven als uw zoon/dochter therapie heeft of slaapt.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.