Behandeling - De Petteflet - Siza - Tilburg

Over ons

Bij De Petteflet bieden we therapie, professionele verzorging en activiteiten voor peuters (1-5 jaar) met een (ernstig) meervoudige beperking.

Het belangrijkste is dat het kind zich veilig en prettig voelt. De kinderen kunnen zich bij ons in hun eigen tempo ontwikkelen. We werken met kleine groepen van 4 tot 6 kinderen. Zo krijgt ieder kind voldoende aandacht. We bereiden ze voor op de stap naar een onderwijsgroep voor oudere kinderen.

Bij de behandeling en begeleiding hebben we veel aandacht voor de zorg die ieder kind nodig heeft. We werken daarom ook goed samen met de mensen die het kind het beste kennen: de ouders.

Kinderen die bij ons komen, hebben naast een motorische beperking ook een verstandelijke beperking. Ze hebben soms ook bijkomende problemen zoals epilepsie, voedingsproblemen, gehoor afwijkingen of verminderd gezichtsvermogen of alertheid.

Aanmelden voor De Petteflet kan alleen met een indicatie van een revalidatiearts. Ook heeft uw kind een CIZ-indicatie nodig of een WMO/Jeugdwet beschikking. 

Over onze locatie

De Petteflet is een samenwerking tussen Siza en Libra revalidatie & audiologie Leijpark. De locatie is onderdeel van Onderwijscentrum Leijpark in Tilburg.

We zijn geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 15.30 uur. Tijdens sommige schoolvakanties is De Petteflet gesloten.

Zo ondersteunen wij je

We werken samen met een multidisciplinair behandelteam. Daarin zitten specialisten uit verschillende vakgebieden. Zij gaan samen met de ouders in gesprek om een duidelijk beeld te krijgen van de peuter.

Op basis van het gesprek stellen we samen doelen, waar we stap voor stap naartoe gaan werken. Ook evalueren we samen met de ouders regelmatig de ontwikkeling die we bij uw kind zien.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.