Dagbesteding - De Vuurplaats - Siza - Arnhem

Over ons

De Vuurplaats is een activiteitencentrum voor jonge en oude mensen met een matig tot ernstig meervoudige beperking. Met leeftijden van 19 tot en met 90 jaar. Er zijn 5 groepen waar mensen op een leuke manier de dag doorbrengen. Elke groep is anders. In sommige is structuur het belangrijkste. In een andere groep gaat het juist meer om beleven. Zo is er voor iedereen een passende plek bij De Vuurplaats.

We werken volgens het Eigen Initiatief Model. Dat is een methode waarmee mensen met een verstandelijke beperking leren om zelf taken te doen. Ze leren 3 denkstappen. Bij het uitvoeren van een taak passen ze steeds deze stappen toe.

De stappen van het Eigen Initiatief Model:
 

  • Oriënteren. Voor je ergens mee begint nadenken en een plan maken.
  • Uitvoeren. Blijven nadenken als je ergens mee bezig bent en in de gaten houden of je bereikt wat je wil bereiken.
  • Evalueren. Terugkijken op wat je hebt gedaan en controleren of je hebt bereikt wat je wilde bereiken. Ook probeer je te leren van de manier waarop je het hebt aangepakt.


Hier ga je aan de slag

Het gebouw van De Vuurplaats is speciaal gemaakt voor mensen met een beperking. Er zijn bijvoorbeeld speciale wc’s. Elke groep heeft een eigen ruimte met een keuken en tuin. Ook zijn er kamers waar mensen alleen tot rust kunnen komen. Elke dag genieten de mensen van de beleeftuin en de snoezelruimte.

De Vuurplaats ligt aan de rand van ’s Koonings Jaght, tegen het bos aan. ’s Koonings Jaght is een park 10 kilometer buiten het centrum van Arnhem. Het is een mooie, groene en rustige omgeving. Er is weinig verkeer. Mensen kunnen daardoor zo zelfstandig mogelijk wandelen of fietsen.

Op ’s Koonings Jaght zijn meerdere plekken waar mensen met een beperking wonen, werken of leuke activiteiten doen. Op het park zijn ook een zwembad, sporthal, boerderij en mini-camping.

Zo ondersteunen wij je

Wij luisteren goed naar de wensen en behoeften van de mensen. Daar stemmen we de begeleiding, zorg en activiteiten op af. Bij De Vuurplaats werken 16 kundige mensen met veel kennis. Dit zijn begeleiders, verpleegkundigen en lerende medewerkers. Daarnaast zijn er nog leerlingen en stagiaires.

De begeleiders hebben een vaste groep waar zij werken. Daardoor zijn zij een herkenbaar gezicht voor de cliënten. Ook kennen zij de mensen goed en bouwen ze een band met elkaar op.
 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.