Kinderdagcentrum - KDC De Vlieger - Leeuwarden

Kinderdagcentrum de Vlieger biedt kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking met bijkomende problemen behandeling, begeleiding en verzorging.

In ons kinderdagcentrum bieden wij kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking met bijkomende problemen behandeling, begeleiding en verzorging. In kleine groepen doen de kinderen spel- en leeractiviteiten die passen bij hun niveau. Ze worden op een speelse manier uitgedaagd om vaardigheden te oefenen. Ieder kind op zijn eigen manier. In zijn eigen tempo. 

We doen het samen

Ons team ondersteunt kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking én hun ouders. Belangrijk in onze aanpak is de samenwerking tussen kind, ouder, de behandelcoördinator, begeleiders en therapeuten. Samen zetten we ons in voor een optimale groei en ontwikkeling van jouw kind.  

Aanpak van onze zorg

We zijn deskundig in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en didactische en pedagogische vaardigheden. Wij bieden een veilige en gezonde omgeving en werken aan de vijf aandachtsgebieden van LACCS: lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding. De uitgangspunten van LACCS helpen ons om goed aan te sluiten bij het niveau en de belevingswereld van je kind. Naast LACCS werken met we met verschillende methodieken. Welke methodiek we toepassen, hangt af van de ontwikkelingsmogelijkheden van jouw kind. 

Kinderdagcentrum De Vlieger

Op De Vlieger verwelkomen we dagelijks ongeveer 65 kinderen. De kinderen zijn verdeeld over negen verschillende groepen. Er zitten zes groepen op de hoofdlocatie aan de Dennenstraat in Leeuwarden. Twee groepen gaan naar It Twalûk (school voor speciaal onderwijs); een zorg-onderwijsgroep en een school-structuurgroep. En er gaat een groep naar dagbestedingslocatie Middelséhiem.

Voor meer informatie mail naar klantadvies@alliade.nl 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.