Logeren - Phila Virgo - Amsterdam

Phila Virgo is een logeerhuis in Amsterdam. Hier logeren kinderen met een verstandelijke beperking (VB) en bijkomende problematiek.

Logeerhuis Phila Virgo in Amsterdam

Zorgen voor een kind met een beperking kan zwaar zijn. Het is dan prettig om de zorg te kunnen delen. Phila Virgo is een plek in Amsterdam waar kinderen van 8 tot 23 jaar, met een lichte of matige verstandelijke beperking en bijkomende problematiek als autisme of een lichamelijke beperking kunnen logeren.

Begeleiding

De begeleiding van de kinderen en jongeren is gericht op het bieden van een veilige en fijne plek, zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Daarbij is er specifieke aandacht voor de zelfredzaamheid en het oplossend vermogen, de sociale vaardigheden en het stimuleren van zelfvertrouwen. Zo worden ouders ontlast, de zorg gedeeld en de ontwikkeling gestimuleerd. Dit alles om de kinderen en jongeren voor te bereiden op de vervolgstap naar (semi-zelfstandig) wonen.

Voorbeeld van Maya

Maya zit binnen aan haar tafeltje. Als Maya uit school komt, gaat ze altijd knutselen of kleuren aan haar tafeltje. De muziek staat zachtjes aan. Zo kan Maya ontspannen van een drukke dag op school. In het logeerhuis willen we kinderen een fijne tijd geven. In een veilige en gestructureerde omgeving. We vinden het belangrijk dat ieder kind het naar zijn zin heeft. En activiteiten kan doen die bij hem of haar passen. We hebben een vaste dagindeling. Zo weten kinderen wat ze kunnen verwachten als ze in het logeerhuis zijn. Bel voor meer informatie naar 020 - 463 12 32 of mail clientbureau@philadelphia.nl 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.