Website - Schouders Ervaringskenniscentrum

Over ons

Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders is een platform voor én door ouders van een jong of volwassen zorgkind. We delen kennis en ervaringen van ouders en professionals. Met die informatie kun jij je kind nog beter helpen. Je staat er niet alleen voor!

Bij ons vind je geen informatie over de beperking of ziekte van je kind. Daarvoor kun je terecht bij de arts of patiënten-organisaties. Wij geven je wel informatie over bijvoorbeeld;

  • de ondersteuning die je kunt krijgen
  • de combinatie van zorg en werk
  • aandacht voor je gezin
  • tijd voor jezelf

... en nog veel meer onderwerpen!

We delen ervaringen en tips van andere ouders. Alle informatie die we geven is er speciaal voor jou als ouder van een zorgkind.

Handige hulpmiddelen

Op de website vind je ook handige hulpmiddelen die samen met andere organisaties zijn ontwikkeld. Deze hulpmiddelen helpen je om een beter beeld te krijgen van je eigen situatie. Ze helpen je ook om een plan te maken voor de toekomst. Zo kun jij de controle en het overzicht houden over de zorg voor je kind.
 

Kind en Ziekenhuis

(Sch)ouders is vanaf 2024 onderdeel van Stichting Kind en Ziekenhuis.

Stichting Kind en Ziekenhuis is al ruim 40 jaar dé patiëntenorganisatie voor kinderen in de medische zorg. Kind en Ziekenhuis bevordert kind- & gezinsgerichte medische zorg vanuit het perspectief van het kind en het gezin in het ziekenhuis, thuis en elders.

De kinderstem en daarmee de rechten van het kind vertegenwoordigen wij vanuit de visie Handvest Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg. Kinderen zijn namelijk geen kleine volwassenen.

Bij alle activiteiten worden de Handvesten Kind & Ziekenhuis en Kind & Zorg en de ervaringen van kinderen en ouders als uitgangspunt genomen.

Het handvest Kind & Ziekenhuis, inmiddels een internationaal erkende ‘standaard’, is in overstemming met het VN-Verdrag over de rechten van het kind en staat bekend onder de naam ‘EACH Charter’.

Kind & Ziekenhuis vertaalt het VN-Verdrag in kinder- en ouderparticipatie om zo de zorg voortdurend te verbeteren en kind- & gezinsgerichter te maken.

Meer info? www.kindenziekenhuis.nl

Onderdeel van stichting kind en ziekenhuis

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.