Wonen - Dagbesteding - Radeland - Brummen

Radeland is een intensieve zorglocatie op een natuurlijke plek aan de rand van Brummen. Bij Radeland wonen ouderen met een verstandelijke beperking (VB) en mensen met een ernstige meervoudige beperking (EMB). Er zijn zeven woningen waar per woning negen mensen wonen.

Wonen bij Radeland

Bij Radeland heeft iedere bewoner een eigen zit/slaapkamer met wc en een douche. Er is per woning een ruime gemeenschappelijke woonkamer. In iedere woning zijn twee aangepaste badkamers, waarvan één als snoezelbadkamer is ingericht. Door het hele gebouw loopt een plafondrailsysteem voor de tilliften waardoor we iedereen goed kunnen verzorgen. We nemen daar ook graag alle tijd voor.

Belevingswereld van bewoners

Bij de begeleiding en verzorging van onze bewoners met een ernstige meervoudige beperking werken we vanuit de LACCS-visie. Dit staat voor Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en een Stimulerende tijdsbesteding. Bij de begeleiding en verzorging van onze oudere bewoners werken we vanuit de visie Belevingsgerichte zorg. Deze methode is gericht op individuele behoeften en contacten. De begeleiding en dagindeling wordt hierop afgestemd en familie en vrijwilligers worden hier zoveel mogelijk bij betrokken.

Activiteiten in dagcentrum

Alle bewoners kunnen deelnemen aan activiteiten in het dagcentrum het Trefhûs, die aansluiten bij hun interesse en beleving. Deze activiteiten variëren van bewegen voor ouderen, luisteren naar verhalen, muziek maken en luisteren, samen zingen en knutselen. Maar ook de alledaagse activiteiten komen aan bod, zoals koken, de was doen of helpen met poetsen en opruimen.

Wakende wacht

's Nachts is er een wakende wacht in het gebouw. Er is dagelijks een verpleegkundige aanwezig. Aan de locatie is een huisartsenpraktijk verbonden die in nauwe samenspraak met familie en begeleiders de medische begeleiding doet. Op afroep is er een Arts Verstandelijk Gehandicapten beschikbaar. Daarnaast zijn er een gedragsdeskundige, fysiotherapeut, bewegingsagoog, muziektherapeut en logopedist verbonden aan de locatie. Dit is een BOPZ-aangemerkte locatie.

Omgeving

Radeland is gelegen in een natuurlijke, bosrijke omgeving. Een prachtige plek om wandelingen te maken, in het zonnetje te zitten onder de ruisende bomen of samen een bezoekje te brengen aan de naastgelegen zorgboerderij de Broake. Volg het beleefpad en prikkel al je zintuigen. Of ga even lekker relaxen in de snoezelruimte. Zo haal je bij Radeland het beste uit jezelf! Neem voor meer informatie contact op via 0575 - 56 91 02 of mail clientbureau@philadelphia.nl 

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.