Wonen - Hartenkoning 1 - Siza - Arnhem

Over ons

Op Hartenkoning 1 wonen mensen met een ernstig meervoudige beperking en NAH. Er wonen 12 mensen. De woningen zijn licht en ruim. De sfeer op Hartenkoning 1 is prettig.

We werken volgens de LACCS-methode. Deze afkorting staat voor lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding. Het betekent dat we veel aandacht besteden aan 5 gebieden die staan voor een ‘goed leven’:

  • Een lichaam zonder pijn;
  • Lekker slapen;
  • Leuke dingen ondernemen en af en toe iets nieuws doen;
  • Je geliefd, begrepen en gewaardeerd voelen;
  • Verbonden zijn met mensen om je heen.

    Afhankelijk van de mogelijkheden en wensen van iemand bedenken we activiteiten. We gebruiken hiervoor de methode PACT, het ‘persoonlijk activeringsprogramma’ voor ernstig verstandelijke en meervoudige beperkingen.

Hier woon je

Hartenkoning 1 ligt op ’s Koonings Jaght. Dat is een park op 10 kilometer van het centrum van Arnhem. Het park ligt midden in een rustige, bosrijke omgeving. Er is weinig verkeer.

Er zijn meerdere plekken waar mensen met een beperking wonen, werken of leuke activiteiten doen. Op het park zijn ook een zwembad, sporthal, boerderij en mini-camping.

 

Zo ondersteunen wij je

Op Hartenkoning 1 werken woonbegeleiders en activiteitenbegeleiders nauw samen met elkaar. Iedere bewoner heeft een vaste regiebegeleider en regiebehandelaar.

Alle begeleiders zijn getraind om non-verbale communicatie te begrijpen. Zij kijken zo goed mogelijk naar de mogelijkheden van iedere bewoner. Ook hebben wij de juiste kennis om mensen in hun laatste levensfase goed te begeleiden.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.