Wonen - Logeren - Het Tuinhuis Bergland - Siza - Tilburg

Over ons

In een prachtige tuin staan 2 Siza-huizen: Villa Bergland en Het Tuinhuis. In Het Tuinhuis wonen kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een ernstig verstandelijke of meervoudige beperking.

Het Tuinhuis Bergland heeft 11 woonplekken en 2 logeerplekken. Of je nu in de Villa woont of alleen komt logeren, we vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. De sfeer is warm en huiselijk.

Je krijgt je eigen kamer in de Villa. De (aangepaste) badkamers deel je met andere bewoners. Ook hebben we een grote gezamenlijke woonkamer en een keuken.

We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zo lang mogelijk bij hun ouders kunnen blijven wonen. Soms helpt het dan als je af en toe een paar dagen ergens kan logeren, zoals bij Het Tuinhuis. Maar het logeren kan ook een stap zijn richting wonen. Je kunt het logeren langzaam uitbreiden en zo wennen aan wonen op een nieuwe plek.

Hier woon je

Het Tuinhuis Bergland ligt aan de rand van Tilburg in een parkachtige tuin. Er zijn winkels en supermarkten in de buurt, bij het Pater van der Elzenplein en bij de AaBe Fabriek.

Het Leijpark ligt om de hoek. Onderwijscentrum Leijpark, Libra Revalidatie en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis zijn op loopafstand. Een deel van de tuin wordt binnenkort omgetoverd tot belevingstuin.

Zo ondersteunen wij je

Ons team heeft 5 begeleiders. Ook hebben we een nachtzorgteam en een teamleider, en er is een verpleegkundige aan ons verbonden. Dus als er zorghandelingen nodig zijn, is dat geen probleem.

Al onze collega's hebben ervaring met het begeleiden van kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een ernstig verstandelijke of meervoudige beperking. Ze weten hoe ze goede ondersteuning kunnen bieden, die bij jou past.

We werken bij Het Tuinhuis met de LACCS-methode. Dat houdt in dat we veel aandacht hebben voor:

  • Lichamelijk welzijn
  • Alertheid
  • Contact
  • Communicatie
  • Stimulerende tijdsbesteding

Bewoners hebben hun eigen regiebegeleider. Die gaat samen met de ouders of verwanten kijken naar wat jullie belangrijk vinden. De ondersteuning passen we aan op jullie wensen. Het kan zijn dat we ons gaan richten op ontwikkeling van vaardigheden. Of juist meer op het behouden van wat je al kan. De regiebegeleider is ook jullie eerste aanspreekpunt, als er vragen zijn.

We luisteren goed naar de bewoners en hun familie. Je kunt altijd met ons in gesprek en we vinden het juist fijn als ouders met ons meedenken. We nodigen je graag uit om mee te doen in de medezeggenschap.

Help ons deze website te verbeteren

Heeft deze website je helpen vinden wat je zocht?

Alvast bedankt voor je hulp!

Wat we met je gegevens doen
We gebruiken de gegevens die je hier invult om onze website te verbeteren.
Als je je e-mailadres opgeeft, gebruiken we dat alleen om verduidelijking van je te krijgen over je inzending.